Om meg

onsdag 28. juli 2010

Mine store sneglekvaler

Jeg er en dyreelsker som sikkert befinner meg i øvre enden av skalaen for hva som er normalt.  Jeg tolererer det meste av dyr og insekter og finner de både interessante og flotte på hver sin måte. Til og med edderkoppene er fredet i mitt hus. 

Men så er det disse sneglene. De har en særstilling hos meg, ikke med min beste vilje klarer jeg dem. Jeg har totalt sneglefobi.

Ikke løper de fort, ikke er de aggressive, ikke lager de bråk, i utgangspunktet burde jeg anse dem som fredelige dyr å sameksistere med.
Dessverre har sneglene i min hage klart å formere seg i et overnaturlig antall siden jeg flyttet inn for fem år siden. Det kan jo ha noe med at jeg ikke har orket å ta en eneste en. Når solen går bak huset kommer de i horder og invaderer alt som ligger i skygge. Når det regner har de party på plenen.

Og jeg klarer altså ikke å kvitte meg med disse dyrene.

Jeg er ikke noen ekstremist, jeg spiser dyr som de fleste. Er gjennomsnittlig dobbeltmoralsk og ønsker helst ikke å ta livet av noen selv. Det er greiere når de er vakuumpakket. - Og kan jeg så kjøper jeg økologisk og frittgående.  

Skjønte i fjor at nå må jeg få gjort noe med dette. Naboene kom og samlet seg på kanten av plenen min, mumlet lavt, ristet på hodet og gikk igjen. Noen tilbød seg å hjelpe meg å bli kvitt dem. (Hvor ille er det egentlig på en skala fra en til ti når naboene tilbyr seg å komme i din hage for å plukke snegler.)

Eller kanskje de var redd for at mine snegler skulle sprinte inn i deres sneglefrie hager?  Det er vel heller jeg som skal være redd for at deres forfulgte snegler søker amnesti hos meg. :)

Jeg hadde store håp om at denne iskalde vinteren skulle løse alle problemer for meg på en human måte. Har lest at å fryse i hel ikke er den verste måten å gå på etter at frysingen er overstått. At man blir varm og svever inn i hypotermisk drømmeland.
Tenk hvis hele sneglebestanden min bare kunne vært lullet inn i evigheten på en god varm drøm. 

Men nei, de stilte opp som avtalt igjen i sommer. 

Så nå er de her igjen, enda flere enn i fjor.
Har lenge tenkt tanken på at jeg skulle samle alle jeg kunne finne i en enorm balje og ta dem med meg ut i skogen på en enveistur, men er redd jeg skal tippe hele økobalansen der nå med det antallet vi snakker om…

En ting er helt sikket, vær snill å se opp for pinnsvin på veien, uten deres innsats i hagene våre tror jeg sneglene snart kommer til å overta herredømme over verden.

Er det noen som har en god og human måte å anbefale meg for å løse problemet? Helst en som overtaler dem til å flytte frivillig ut av min hage for så å aldri komme tilbake.

3 kommentarer:

 1. Herregud da Ruth :-) La meg komme med salt å klype, skal ta på meg hele karma-ansvaret ;-)Hmmm... skal du ikke bort noen dager snart? Kanskje her trengs en dugnad. Kan noen kidnappe Ruth en våt kveld og ringe meg? Her trengs det sunt vett og litt bondeblod som ikke romantiserer dyrene. Er sikker på Ruth ser både familieidyll, bursdagsfeiringer og bryllup på plenen sin :-D Nan

  SvarSlett
 2. Har hørt at de er noen snegler etter øl. Lag en fin stripe som går lukt ned i sjøen. Evt. lag en fin komposthaug, der kan de ha fest. Når alle er der setter du opp noen sink-tråder rundt, men det vil kanskje kunne karakteriseres som massedrap. Pølseklype-saltvannsmetoden funker også.Da kan du innbille deg at du sender dem på kurbad.

  SvarSlett
 3. "Sikkert" i den øvre delen av skalaen? Ruth, en person som legger ut hundemat til musene for at de ikke skal spise i stykker andre ting i kjelleren er godt plassert langt OVER skalaen så vidt jeg kan se! :-)
  men det er jo veldig heldig for det store antall skadde måker og forlatte kattunger som krysser din vei ;-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails